Blog, alebo aj čo si myslím ja...

,,Sebareflexia je proces, kedy sa človek oddelí od vonkajšieho sveta a obráti sa k svojim pocitom, myšlienkam, ašpiráciám a hodnotám.

Máte svoju kotvu? A viete kedy ju použiť? Emocionálna kotva je pomôcka, ktorá vás dostane v okamihu dostane z nepríjemných pocitov.

Ako sa rozprávať s deťmi o zle vyriešených situáciách, tak aby nehodnotili ľudí na dobrých a zlých a počúvali svoju intuíciu?

A pri tom stačí len obrátiť pohľad do seba. Začať sa starať a zveľaďovať svoj vnútorní svet. Možno ho treba aj vyčistiť. Urobiť veľké upratovanie a nájsť v sebe svoje vnútorné dieťa, ktoré sa vie tešiť hneď. Pretože je tu a teraz s nami.

Sebadôvera

30.05.2021

Sebadôvera nám umožňuje, aby sme sa odvážili byť sami sebou, aby sme boli autentický, nadväzovali otvorené vzťahy a teda aby sme boli šťastný.

Pochybnosti

29.01.2021

Pochybnosti sú súčasťou života, ak sa nimi budeme zaoberať budeme sa zdržiavať a možno sa nikam nedostaneme, alebo dostaneme, ale nie tam kam sme chceli.

,,Irónia je posun významu..." POSUN VÝZNAMU? Kto by chcel pri komunikácií posúvať význam?

Pravidlá sa budú meniť, situácie sa budú meniť, ale ak bude moje dieťa vedieť kreatívne vyriešiť náročnú situáciu, tak ho žiadna zmena v živote nezaskočí.

Pocit, že človek na niečo prišiel sám, alebo vyriešil situáciu vo svojom živote sám, mu dáva schopnosť posúvať sa ďalej a prekonávať stále väčšie prekážky a žiť s vedomím, že je schopný.

Porovnávanie

11.08.2020

Porovnávanie sa, doslova ničí naše sebavedomie a seba hodnotu a tým pádom celý náš život a naše šťastie.

Sťažnosti nevytvárajú nič dobré a pozitívne pre náš ďalší život aj napriek tomu sú najčastejšou témou v bežnej komunikácií...

Keď sa novorodenec začne batoliť ešte nevie, že môže chodiť. Keď si začne uvedomovať, že vie stáť na svojich nohách a všíma si chôdzu dospelých okolo seba začne po tom túžiť a skúša to tiež. Dookola padá a vstáva a skúša. Je v procese učenia...

Vytvorte si webové stránky zdarma!